info

RINTEET JA HISSIT

» Rinteiden mitta 350-400 m ja korkeusero 50 m

» Hissien yhteiskapasiteetti 4000 hlöä/h

» Päähissilinjalla ankkuri- ja sompahissi. Lastenmaassa 120m pitkä naruhissi.

RINTEISTÄ JA HISSEISTÄ AVOINNA KAIKKI

LASTENMAA

» Naruhissi

» Lasten karuselli

» Pulkkamäki

» Laavut ja nuotiopaikat

PARKIT

» Ruskopark

» Junnupark

Parkkeja Ruskotunturilla on kaksi, Ruskopark ja Junnupark. Parkit koostuvat erilaisista suorituspaikoista kuten reileistä ja hyppyreistä. Laskulinjoja molemmissa parkeissa on useita ja laskijat voivat valita mieleisensä taitotason ja sääolosuhteiden mukaan.

Junnuparkissa on otetaan huomioon parkkilaskemisesta ja temppuilusta kiinnostuneet uudet ja hieman pidemmälle ehtineet harrastajat. Hyppyrit ovat pieniä tai keskikokoisia. Kaikkiin hyppyreihin Junnuparkissa on rakennettu pitkät ja turvalliset alastulorinteet ja hyppyrin nokka ei nouse korkealle. Tämä mahdollistaa hyppimisen aloittamisen pienillä vauhdeilla ja taitojen kasvaessa pitkä alastulo takaa hieman suuremmatkin hypyt turvallisesti. Reilit ja pressit Junnuparkissa ovat helppoja sekä keskivaikeita. Rakentamisessa otetaan huomioon kaikentasoiset laskijat siten, että taitojen karttuessa voi temppuilua jatkaa haastavammassa Ruskoparkissa.

Ruskopark tarjoaa isommat ilmat ja haastavammat reilit harrastuksessaan pidemmälle ehtineille laskijoille. Hyppyrit muokataan samanmuotoisiksi kuin junnuparkissa joten parkin vaihto isompaan on helppoa ja turvallista. Rinteeseen tulevat reilit ja pressit ovat joko keskivaikeita tai vaikeita. Molemmissa parkeissa pyritään ottamaan huomioon niin suksilaskijat kuin lumilautailijat. Kaikki rinteet huolletaan jatkuvasti ja lisäksi Ruskotunturin Parkkitiimi huoltaa suorituspaikkoja säännöllisesti myös kesken laskupäivän. Parkin muodot ja reilien paikat vaihtelevat kauden mittaan ja laskijoiden toiveita pyritään ottamaan huomioon kehitystyössä.

Cxense Display