Hiihtokoulu

Ruskotunturin hiihtokoulu tarjoaa opetusta kaikentasoisille laskettelijoille. Meiltä löydät ammattitaitoiset opettajat lasketteluun ja lumilautailuun. Olitpa aloittelija tai jo edistynyt laskija, Ruskotunturin hiihtokoulusta saat tarvittavat tiedot ja taidot rinteisiin!

Järjestämme yksityis- ja ryhmätunteja kaikenikäisille sekä lapsille tarkoitettuja Wernerin hiihtokouluja. Meiltä löytyy myös Biski -ja monoskilaskettelukelkat ja apuvälineistöä pystylasketteluun sekä koulutetut hiihdonopettajat soveltavaan alppihiihtoon.

Yksityistunnit voit varata sähköpostitse tai puhelimella ja Wernerikurssit alla olevasta linkistä.

Kurssihinnat sisältävät hissilipun ja välinevuokraus on oppitunnin ajalta 10€/setti. Hinnat sisältävät alv:n. Tutustu hiihtokoulun varaus- ja peruutusehtoihin. https://www.ski.fi/info/sopimusehdot/hiihtokoulujen-sopimusehdot/

Mitä Werneri opettaa?

Laskettelun ja lautailun opettelu aloitetaan rinnekäyttäytymisen alkeista: omiin välineisiin tutustutaan ensin tasamaalla. Turvallinen hissin käyttö, rinnesäännöt, ryhmässä toimiminen ja toisten auttaminen ovat alkeisopetuksen pääkohtia. Wernerin hiihtokoulun suorittanut lapsi on taitava suksen- ja laudankäyttäjä, joka voi halutessaan jatkaa harrastusta esimerkiksi alppi- tai freestyle-seurassa.

LumiWerneri ja LumilautaWernerin ryhmäkoko on 4-10.

LumiWernerin alaikäraja on 6 vuotta ja LumilautaWernerin 8 vuotta.

Kurssien viimeinen ilmoittautuminen on kaksi päivää ennen kurssin alkua ja tällöin ilmoitetaan kurssin toteutumisesta.

Kurssiaikataulu ja ilmoittautuminen kursseille aukeaa lähempänä kautta 2020-2021

Kurssikuvaukset

LumiWerneri (ryhmäkoko 4-10 lasta)

Kurssi on tarkoitettu 6-12-vuotiaille, jotka ottavat ensiaskeleita laskettelusuksilla. Kurssin tavoitteena on peruslaskettelutaitojen, hissien käytön, rinnekäyttäytymisen ja rinneturvallisuusasioiden oppiminen ja huomioiminen. Ilmoittautuneet jaetaan mahdollisesti pienempiin tasoryhmiin. 

Alle 6-vuotiaille laskettelusta kiinnostuneille suosittelemme yksityistunnin varaamista. 

VauhtiWerneri (ryhmäkoko 4-10 lasta)

Kurssi on tarkoitettu 5 -12-vuotiaille, jotka osaavat jo kääntyä auraamalla rinteissä, jarruttaa, pysähtyä, säädellä laskuvauhtia ja käyttää sompa- ja ankkurihissiä. Kurssilla viedään laskua kohti yhdensuuntaisin suksin laskemista ja opitaan hyödyntämään omia taitoja erilaisissa rinneolosuhteissa. 

LumilautaWerneri (ryhmäkoko 4-10 lasta) 

Kurssin alaikäraja on 8 vuotta. Kurssi on tarkoitettu lumilautailua aloittelevalle tai lautailua muutaman kerran kokeilleille nuorille. Kurssin tavoitteena on lumilautailun perustaitojen, rinneturvallisuusasioiden ja hiihtohissien käytön oppiminen kurssin aikana. 

Alle 8-vuotiaille lumilautailusta kiinnostuneille suosittelemme yksityistunnin varaamista. 

LumilautaWerneri jatkokurssi (ryhmäkoko 4-10 lasta)

Kurssi on tarkoitettu 8-12 -vuotiaille lumilautailun alkeet sekä omatoimisen hissinkäytön hallitseville laskijoille. Kurssin tavoitteena on sujuva, vauhdikas lumilautailu ja lumilaudan käsittelytaitojen monipuolinen hallinta.